Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Henk: gezonde glossy voor de bouw

Op 10 september verschijnt Henk, de eerste gezonde glossy tijdschrift voor de bouw. Een magazine over leefstijl, informatie, tips, ervaringen en adviezen om voldoende te bewegen en gezonder te eten. Henk heeft een glossy uitstraling maar is wel echt en puur. Henk vertelt de verhalen van echte mensen, bouwvakkers, die hart hebben voor hun vak en dit zolang mogelijk willen uitvoeren in een gezond lijf.

Vitale bouwvakker
Henk is een vitale bouwvakker, is goed in conditie en zit lekker in zijn vel. Henk is een vakman en doet zijn werk met veel overgave en toewijding. Henk let op zijn voeding en beweegt naast zijn werk voldoende door in zijn vrije tijd hard te lopen en te fietsen. Dit is ook nodig, want om zijn werk te kunnen uitvoeren, is het belangrijk dat hij fit is en fit blijft. Dat geldt niet alleen voor Henk, maar ook voor al zijn collega’s in de bouw.

Waarom een tijdschrift?
Het lichaam in conditie houden, vitaal zijn en blijven is belangrijk voor iedereen ongeacht je leeftijd. Zeker als je, zoals op de bouwplaats, vaak zwaar fysiek werk verricht. Bovendien vermindert een fit en gezond lijf de kans op hart- en vaatziekten. Daarom richt Arbouw zich met Leeftijdsbewust arbobeleid ook op leefstijl.

Uit onderzoek van Arbouw blijkt dat 64 procent van de volwassenen in de bouw kampt met overgewicht en 15 procent obesitas heeft. Dat is meer dan het landelijk gemiddelde waar ongeveer 50 procent overgewicht heeft en 10 procent lijdt aan obesitas.

Het probleem neemt toe naarmate de bouwvakker ouder wordt. Arbouw wil wat aan dit probleem doen en heeft daarom Henk in het leven geroepen. Henk vraagt op een originele en toegankelijke manier aandacht voor een gezonde leefstijl.

Verspreiding
Henk wordt in een beperkte oplage verspreid door de arbodiensten. Werknemers die het Pago bezoeken en een medische keuring ondergaan, krijgen Henk van de bedrijfsarts uitgereikt als zij een BMI hebben van meer dan 25. Henk maakt deel uit van het persoonlijk advies van de bedrijfsarts over leefstijl.

Deze persoonlijke benadering is belangrijk omdat mensen eerder bereid zijn om aan hun fitheid te werken als ze afzonderlijk worden benaderd. Henk is vanaf 10 september 2008 digitaal te bekijken op een speciale website.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.