Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Herziene publicatie Luchtdicht bouwen

De publicatie Luchtdicht bouwen uit 2009 is onlangs aangepast en bevat nu alle actuele ontwikkelingen en nieuw opgedane kennis op dit gebied. Luchtdicht bouwen wordt steeds belangrijker omdat de eisen op het gebied van energiezuinigheid en gebouwcomfort steeds verder worden aangescherpt.

De publicatie Luchtdicht bouwen geeft de achtergronden voor het ontwerp en de uitvoering van luchtdicht bouwen. Het hoofdstuk waarin het theoretisch kader wordt geschetst is inhoudelijk up-to-date gebracht met nieuw ontwikkelde kennis op het gebied van drukverschillen en lekstromen. Omdat de luchtdichtheid van een gebouw voornamelijk afhangt van de aansluitingen van de bouwdelen onderling, de details als hang- en sluitwerk, de doorvoeren en de gebruikte materialen daarbij, wordt ook hieraan uitgebreid aandacht besteed. En omdat een zorgvuldige uitvoering van groot belang is voor de uiteindelijke energieprestatie van het gebouw, is dit ook opgenomen.

Eisma Bouwmedia maakte vorige jaar een webinar over luchtdicht bouwen. Dat webinar is hier terug te kijken. De publicatie is te bestellen bij SBRCURnet.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.