Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hijsspektakel op Wilhelminapier

Het hoofdkantoor van Media Markt is vanaf medio juni gevestigd in het iconische gebouw ‘De Rotterdam’ aan de Wilhelminakade. De verhuizing is momenteel in volle gang. Deze week werd een vijfdelige binnentrap met één van Europa’s grootste kranen naar de 35e tot 40e verdieping gehesen.

Vanaf 20 juni is het hoofdkantoor van Media Markt gevestigd op de Wilheminapier in Rotterdam. Circa 350 medewerkers krijgen hier een nieuwe werkplek. Het toekomstige hoofdkantoor werd afgelopen maandag voorzien van een nieuwe trap. Kraanbedrijf Nederhoff heeft de trap maandagochtend met één van Europa’s grootste kranen in vijf delen naar de 35e tot 40e verdieping van het gebouw gehesen. Aalberts Bouw is de aannemer van dit project en realiseert het gehele inbouwpakket.

Moderne werkplek

Om het groeiende aantal medewerkers van Media Markt een goede en moderne werkplek te bieden, ontstond de vraag naar extra ruimte. Ook grijpt Media Markt de verhuizing aan om te kunnen werken volgens de principes van ‘het nieuwe werken’: open en flexibel.

De trap verbindt niet alleen de zes verdiepingen met een totaaloppervlak van 7.000 vierkante meter, maar staat ook symbool voor de verbinding tussen de verschillende afdelingen en het stimuleren van ontmoeting, verbinding en samenwerking bij werknemers.

Inspirerend gebouw

‘Wij zijn zeventien jaar geleden met ons hoofdkantoor en de eerste Nederlandse Media Markt-winkel in Rotterdam gestart’, zegt Rob Janssen, CFO Media Markt – Saturn Holding Nederland. ‘De nuchtere Rotterdamse werkmentaliteit zit inmiddels diep geworteld en we zijn blij dat we de komende jaren verder kunnen werken aan ons succes vanuit een inspirerend gebouw in een prachtige stad.’

Foto’s: Laisa Vermeij (Media Markt)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.