Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hilversumse architectuurprijs voor Naarderstraat


De Hilversumse Architectuurprijs 2007-2008 is toegekend aan het project Naarderstraat/Diepeweg van Sander Smit van VHP architecten. Het project werd uitgevoerd in opdracht van Proper-Stok Ontwikkelaars. Het gebouw is gerealiseerd door
Bouwbedrijf Van Grunsven.

Uit een lijst van tien genomineerden koos de vakjury het ontwerp voor een appartementengebouw van VHP Architecten. De publieksprijs ging naar het Filmtheater aan het Herenplein Moost + Arc2.

Jo Coenen voorzitter van de vakjury overhandigde de prijs aan winnaar VHP Architecten uit Rotterdam. De jury prees de manier waarop het ontwerp van 11 appartementen aan de Diepeweg/Naarderstraat in de omgeving is ingepast. ‘Het gebouw absorbeert de omgeving en geeft die vervolgens een nieuwe uitstraling. Dit project had nergens anders kunnen staan en is typisch Hilversums’, aldus juryvoorzitter Jo Coenen.

De winnaars van de vakprijs ontvingen een bronzen penning in de traditie van Dudok. Op de penning staat in reliëf het winnende ontwerp. Op de achterzijde is het raadhuis van Hilversum en Dudok te zien.

  • Neem een (proef)abonnement op het vakblad Bouwwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.