Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hockeystadion in recordtijd gebouwd

Afgelopen woensdag is het nieuwe, tijdelijke Greenfields hockeystadion in Den Haag officieel geopend. Heijmans Sport en Groen startte half maart met de bouw van het stadion op een parkeerterrein naast het ADO-stadion. Het stadion is speciaal gebouwd voor de Rabobank World Cup Hockey 2014 van 31 mei tot en met 15 juni en wordt na afloop weer afgebroken.

Speciale grasmat

Het stadion biedt plaats aan 5.000 toeschouwers. Bij de bouw is met behulp van 3D-tekeningen al rekening gehouden met de zichtlijnen van de tv-camera’s die worden geplaatst. De kunstgrasmat van Greenfields is speciaal voor het WK ontwikkeld en ligt inmiddels al bij diverse hockeyverenigingen. De mat van het stadion wordt na het toernooi hergebruikt bij sportverenigingen. Onder de grasmat ligt een uitvinding van Heijmans: drain beton. Dit beton zorgt voor een betere waterafvoer en lagere kosten dan de onderlaag van zoab die gebruikelijk is.

Ombouwen voetbalstadion

Ondertussen is Heijmans bezig met nog een klus: het ombouwen van het ADO-stadion tot hockeyveld. Daarvoor moet de complete grasmat vervangen worden door een speciale hockeymat. Na het toernooi krijgt de voetbalclub een kunstgrasmat.

Foto: gemeente Den Haag

Bekijk hieronder een timelapse van de transformatie van het ADO-stadion:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.