Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hoe is de werkgelegenheid in de bouw?

Het werken in de bouw biedt veel uitdagingen en mogelijkheden. Het is een zwaar beroep omdat je met je handen moet werken en vaak fysieke werkzaamheden verricht. Vind je het niks om de hele dag achter een bureau te zitten? Wil je gewoon lekker aan de slag en samen mooie dingen neerzetten? Kijk dan eens naar de vacatures in de bouw. Ga aan de slag als bouwvakker, metselaar, uitvoerder of projectmanager. Ben je benieuwd hoe de werkgelegenheid is in de bouw? Wij vertellen het hier. 

Genoeg werk 

De vraag naar werknemers in de bouw is groot. De verwachting is dat deze vraag de komende jaren alleen nog maar gaat toenemen. Binnen de bouwsector komen steeds meer technologische vernieuwingen en ontwikkelingen kijken. In de bouw ontwikkelen ze zich snel op innovatief gebied en daardoor kunnen ze meehelpen aan nieuwe processen. Denk aan nieuwe bouwmethoden en software. Veel bedrijven hebben echter wel een personeelstekort en hoge grondstoffenprijzen. De bedrijven in de bouw lopen daardoor wel tegen problemen aan omdat de vraag groter wordt dan het aanbod. Vind je het leuk om in de bouw te werken? Kijk dan eens goed wat je graag wilt want er is genoeg keuze. 

Creëren en realiseren

De creativiteit binnen de bouw is gevarieerd. Denk mee over bepaalde panden, wegen of kantoren. Samen met een team ga je kijken hoe jullie dat het beste kunnen realiseren. Kies voor een functie waar je alleen het uitvoerende deel oppakt of juist ook meedenkt met alle details. Er zijn verschillende vooropleidingen die je een mooie basis geven tot leuk werk in de bouw. De bouw is een afwisselende sector en daardoor is geen enkele dag hetzelfde. Contact met klanten, ontwerpen, bedenken van nieuwe technieken, partijen die samenwerken en het oplossen van problemen. Zorg ervoor dat je samen met je team de taken goed verdeeld hebt zodat je weet wat iedereen oppakt. 

Van je hobby naar je werk 

Veel mensen die werken in de bouw vinden het leuk om te klussen en projecten op te pakken. Hoe leuk is het om van je hobby je werk te maken? Vergelijk de verschillende banen met elkaar, het salaris vergelijken is ook slim om te doen. Krijg een idee wat het beste aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden. Het voordeel is dat je nu nog beter klussen in en rondom je eigen huis kunt oppakken.  Kortom, de werkgelegenheid in de bouw is groot. Er staan momenteel veel vacatures open. Verdiep je eens in de mogelijkheden wanneer je interesse hebt in werken in de bouw.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.