Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hoe kan ik de juiste software voor de bouw kiezen?

Zo kies je de juiste software voor in de bouw

Wil je nieuw software voor in de bouw aanschaffen? Misschien is je bedrijf volop aan het groeien, waardoor je huidige software voor de bouw niet meer toereikend genoeg is. Het kan ook zijn dat je werkt met diverse middelen, waardoor je over wilt stappen op een soort software waarbij je verschillende mogelijkheden hebt, zoals Kubusinfo. Met digitalisering kun je op lange termijn geld besparen. Maar hoe kies je de juiste software voor in de bouw? Daar vertellen we je in dit artikel meer over.

Welk doel wil je behalen?

Ga eerst na welke doelen je precies wilt bereiken. Denk aan het vergaren van meer omzet, kosten besparen of FTE’s besparen, wat mogelijk is met software van KUBUS Eindhoven. Echter hoeven dit niet de enige doelstellingen te zijn. Zo kun je ook meer werkplezier verkrijgen door te zorgen voor digitalisering. Misschien zijn er momenteel processen die minder plezierig verlopen, juist omdat je nog niet op digitalisering bent overgestapt. De juiste bouwsoftware kan je helpen om dit op te lossen.

Hoe ziet je huidige situatie eruit?

Wat je vervolgens gaat doen, is je huidige werkwijze in kaart brengen Waar wordt informatie nu precies opgeslagen en wie doet dit? Hoeveel tijd neemt dit in beslag en wat zijn de kosten hiervoor? Zet op een rijtje welke software of apps je gebruikt. Zo krijg je inzicht waar je nu staat en kun je helder nadenken over waar je naartoe wilt. Dit is tevens gunstig voor gesprekken met leveranciers van bouwsector, omdat ze zo software kunnen aanreiken die het beste bij jouw bedrijf en doelstellingen past.

Zet je wensen op een rijtje

Je gaat nu een lijst maken met wat er in de nieuwe situatie mogelijk moet zijn. Doe dit in samenwerking met medewerkers van verschillende afdelingen. Zorg hierbij voor een zo compleet mogelijk beeld. Door samen te werken, ontstaat er meer draagvlak binnen je bedrijf voor de toekomstige software.

Welke eisen stel je aan de software?

Nieuwe software is vaak een investering. Daarom is het goed om na te denken hoeveel je hier precies in wilt investeren. Let hierbij niet alleen op de kosten, maar bekijk ook wat de nieuwe software je in de bouwsector kan opleveren. Door dit goed inzichtelijk te maken, kun je uiteindelijk de juiste software voor jouw bouwbedrijf kiezen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.