Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hoe kies je de juiste lichtkoepel voor jouw project?

Heb je een vrij donkere woning en zou je graag wat meer licht in huis willen creëren? Veel mensen denken dat ze hier niets aan kunnen doen in hun huis. Je kunt echter gemakkelijk meer licht krijgen in je huidige woning, daar hoef je echt niet voor te verhuizen. Zo kun je een of meerdere lichtkoepels laten plaatsen, wat een enorme verandering kan bieden. Voor welke lichtkoepel kies je dan en waar moet je op letten? We geven je graag wat tips, zodat jij straks weer helemaal verliefd bent op je eigen, lichtere woning.

Een basisuitvoering lichtkoepel

Wil je graag meer licht in huis, zonder al te veel poespas? Dan kun je voor een basisuitvoering lichtkoepel van Velux kiezen, die ervoor zorgt dat er in jouw keuken, woonkamer of uitbouw meer lichtinval is. Dit type is ook de beste keuze als je niet al te veel wilt spenderen of een krap budget hebt. Let wel op de dikte van het kunststof of glas, zeker als je de koepel in een geïsoleerde ruimte plaatst. Om de warmte goed vast te houden is het bijvoorbeeld belangrijk om een lichtkoepel te kiezen die minimaal driewandig is. Dit hoeft natuurlijk geen eis te zijn bij een garage of schuur waar isolatie geen punt is.

Lichtkoepel met elektrische bediening

Als je graag voor wat meer gemak wilt kiezen wat betreft je lichtkoepel, is het een goed idee om voor een lichtkoepel te gaan met elektrische bediening. Deze gaat automatisch open en dicht, bijvoorbeeld wanneer het gaat regenen. Je kunt deze draadloos bedienen via een wandschakelaar of zelfs via een app op je telefoon, waardoor je deze dus met ontzettend veel gemak open en dicht kunt zetten. Zo kun je op afstand het raam sluiten als je dit bijvoorbeeld in de haast vergeten bent voor je vertrek. Een ruimte laten ventileren was nog nooit zo gemakkelijk.

De juiste vorm koepel kiezen

Er zijn lichtkoepels te verkrijgen in allerlei maten en vormen. Het is belangrijk – voordat je een keuze maakt – op de hoogte te zijn van deze opties en wat het verschil is in effect van alle varianten. Zo heb je bijvoorbeeld ronde lichtkoepels, welke ideaal zijn voor extra licht in smalle ruimtes. Vierkante lichtkoepels bieden een gelijkmatige verdeling van daglicht over de ruimte, dus zijn perfect voor grotere ruimtes. Tot slot heb je ook nog piramide lichtkoepels, welke voor extra veel licht in huis zorgen. Daarnaast zien ze er ook nog eens heel gaaf uit op het dak.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.