Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hoftoren structureel onveilig

De Hoftoren is structureel onveilig. Tot windkracht 7 zouden er geen problemen moeten optreden met de aluminiumplaten aan de gevel. Gaat het harder waaien dan kunnen geen garanties worden gegeven, blijkt uit nieuw onderzoek van TNO.

De bouwer moet nu ‘met spoed’ zorgen voor een oplossing. Tot het zover is wordt de toren, waarin het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen is gehuisvest, onder ‘verscherpt toezicht’ gesteld. Dat heeft de Rijksgebouwendienst (RGD) gisteren bekendgemaakt. Een maand geleden zei een woordvoerster van de RGD nog dat de toren ‘honderd procent veilig’ is.

In het verleden vielen met regelmaat aluminium platen van de toren. De gemeente zette dan het gebied rond het ministerie af. Met als gevolg dat het centrum van Den Haag verstopt raakte, omdat onder meer belangrijke tramlijnen niet konden rijden. Daarop werden de platen deels ‘extra geborgd’. Maar uit het nieuwe onderzoek blijkt dat dit niet voldoende is. Een hoogleraar van de TU Delft ontdekte ook dat ‘enkele essentiële berekeningen’ over de platen ontbraken.

Bron: AD.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.