Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hoogtepunten tijdens Week van de Circulaire Economie

Van maandag 7 februari tot en met zaterdag 12 februari vindt de Week van de Circulaire Economie plaats. Meer dan tweehonderd ondernemers tonen tijdens evenementen door heel Nederland hoe zij werken aan circulair ondernemerschap. Zo ook de ondernemers in de bouw- en vastgoedbranche. Zij delen hun circulaire succesformules, misstappen en producten. Allemaal bedoeld om collega’s te inspireren hoe zij hun volgende circulaire stappen kunnen zetten. 

Hieronder zes evenementen die de moeite waard zijn om op de agenda te zetten.

1. Bouw: bouwstenen bij schaarste

Stagnatie in de levering van bouwmaterialen is geen toeval meer. Zelfs de vraag naar gebruikt hout is groter dan het aanbod. Hoe gaan we (ver)bouwopgaven te lijf? Nederland moet in 2030 immers naar 50% circulair. Volg het gesprek, dat o.a. gaat over slimme verbindingen die te demonteren zijn, samenwerking als essentie van circulaire bouw en zorgen hoe bouwmaterialen beschikbaar blijven.

Maandag 7 februari, 14:00 – 15:00 uur
Online
Meer informatie en reserveer je plek: Bouw: bouwstenen bij schaarste

2. INDU-ZERO schowcase huis

Bij INDU-ZERO producten is circulair altijd de rode draad. Het project waarbij 14 organisaties uit 6 landen hun kennis hebben gebundeld om een blauwdruk te ontwerpen voor een innovatieve fabriek die duurzame nul-op-de-meter renovatiepakketten voor huizen kan produceren. Hoe kan INDU-ZERO 22 miljoenen huizen in Noord-Europa snel, goedkoop én circulair renoveren? Kom erachter tijdens een interactief werkbezoek aan de showcasewoning in Enschede!

Woensdag 11 februari, 09:30 – 14:00 uur
Enschede
Meer informatie en reserveer je plek: Indu-zero schowcase huis

3. Scale-ups in bouwend Nederland

In de documentaire Scale-ups in bouwend Nederland word je meegenomen in de wereld van pioniers in de bouwsector. Waar liggen de kansen voor systeemverandering en een volgende stap naar een circulaire bouweconomie? Tijdens deze sessie wordt met de ondernemers uit deze documentaire gespreken over onderwerpen als: wat is er nodig voor succesvolle samenwerkingen? Hoe overtuig jij stakeholders met jouw circulaire oplossing? Het uiteindelijke doel is om van elkaar te leren en elkaar te kunnen vinden in de toekomst voor samenwerking.

Woensdag 9 februari, 11:00 – 12:00
C-Béta, Rijnlanderweg 916 in Hoofddorp
Meer informatie en reserveer je plek: Scale-ups in bouwend Nederland

4. Landschap op hoogte: elk dak een tuin

In Het Hof van Cartesius wordt in februari het laatste circulaire paviljoen inclusief mogelijkheden tot daktuin opgeleverd. In deze sessie gaat Charlotte Ernst, stedenbouwkundig architect en initiatiefnemer Het Hof van Cartesius graag met experts voor groene en blauwe daken in gesprek. Welke producten zijn er al? Wat maakt dat nog niet elk dak een tuin heeft? Wat zijn voorwaarden om tot groene/ blauwe daken te komen? De sessie is open voor eenieder die geïnteresseerd is om professioneel te werken aan groen/blauwe daken in de stad.

Donderdag 10 februari
Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94 in Utrecht
Meer informatie en reserveer je plek: Landschap op hoogte: elk dak een tuin

5. Beleef circulariteit in de praktijk: bij BOOT

Jij kan een bijdrage leveren aan circulariteit. Begin bij jezelf wordt wel eens gezegd. En dat is wat BOOT heeft gedaan. Graag nemen we je mee in het verhaal van dit ‘nieuwe’ circulaire kantoorpand! Tijdens de rondleiding door ons nieuwe pand vertellen BOOT en Insert medewerkers wat er nodig is om je pand circulair te verbouwen, maar ook delen we de lessons learned van dit proces. Een interessant en inspirerend verhaal voor als jij daadwerkelijk aan de gang wilt met circulariteit.

Maandag 7 februari, 10:00 – 16:00 uur
BOOT, Plesmanstraat 5 in Veenendaal
Meer informatie en reserveer je plek: Beleef circulariteit in de praktijk: bij BOOT

6. Digitalisering voor een circulaire bouweconomie

Beelen NEXT in Utrecht (ook genomineerd voor de Circular Awards 2022) zet de deuren op en vertelt over digitalisering in de circulaire bouweconomie. Verschillende sprekers vertellen over de potentie van hergebruik en dus circulariteit in de bouw en sloop sector. Daarnaast worden interessante voorbeelden getoond over hergebruik van materialen uit sloopprojecten, die nu weer worden ingezet als bouwmateriaal.

Maandag 7 februari, 13:00 – 17:00 uur
Sophialaan 4 in Utrecht
Meer informatie en reserveer je plek: Digitalisering voor een circulaire bouweconomie

Bekijk de volledige agenda van De Week van de Circulaire Economie op: https://deweekvandecirculaireeconomie.nl

Lees ook:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.