Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Hotel van 30 verdiepingen in 15 dagen gebouwd

Een hotel van 30 verdiepingen bouwen in 15 dagen. Dat deed de Broad Group, een Chinese aannemer, in de Chinese provincie Hunan aan het Dingtong meer. In 360 uur verrees een prefab modulair gebouw dat ook nog eens bestand is tegen aardbevingen van 9 op de schaal van Richter.

De Broad Groep staat bekend om hun massageproduceerde ‘Can be Built’ wolkenkrabber-technologie. Bouwen op de deze manier zou drie tot tien keer zoveel in de kosten schelen. Voor hetzelfde geld kan er drie keer zo hoog gebouwd worden. Met deze manier van constructie worden veel minder bouwmaterialen gebruikt en is het gebouw veel energie-efficiënter.

De Broad Groep heeft plannen voor zo’n 150 projecten van deze omvang. Ze zijn begonnen met de bouw van een fabriek van 1,33 miljoen vierkante meter  en deze zal in staat zijn om 10 miljoen vierkante meter van de massa geproduceerde wolkenkrabbers (ongeveer 100 miljoen vierkante meter) per jaar te produceren.

Bekijk hier een time-lapse video van de bouw van het hotel. Daaronder vindt u een video van de bouw van hotel met 15 verdiepingen volgens dezelfde methode, waarin een aantal bouwtechnische aantekeningen zijn aangebracht.

Bron: Froot.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.