Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Houten school krijgt compliment

De Reitdiepschool Rietwierde in Groningen is winnaar geworden van zowel de jury- als de publieksprijs van de Groninger Gebouwenenquête 2012. De prijs werd uitgereikt op de Dag van de Architectuur afgelopen weekend. De school, een ontwerp van DOK Architecten samen met Gianni Cito, werd door de jury een ingetogen gebouw genoemd, dat prachtig op zijn plek staat en verschillende zones van openbaarheid op sublieme en transparante wijze met elkaar verbindt.

De school is aan de buitenkant helemaal afgewerkt met een houten gevelbekleding van sapeli mahonie. De kozijnen, ramen, puien en buitendeuren zijn vervaardigd van dit hout, met paneelvullingen van okoumétiplex. Ook aan de binnenkant is veel hout gebruikt. Zo bestaat de draagcontructie uit een skelet van gelamineerd vurenhout en is er sprake van grenen binnenkozijnen en okoumé wandbekleding. Het dak is bekleed met sedum.

De school biedt ook nog onderdak aan een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, een peuterspeelzaal en een aantal wijkvoorzieningen.

Bron: Houtwereld

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

5 reacties op “Houten school krijgt compliment

 • Redactie Bouwwereld.nl

  Beste redactie van Houtwereld,

  We hebben even de teksten vergeleken, maar van ‘letterlijk overnemen’ is wat ons betreft geen sprake. Onze redacteur heeft gebruik gemaakt van een persbericht en ook informatie verzameld bij de desbetreffende architect. Aangezien het om hetzelfde nieuwsfeit gaat, is wel de strekking ongeveer gelijk.

  Hopend u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben

  Redactie Bouwwereld
  Peter de Winter

 • Daniël

  Leuk detail, bij het artikel op Houtwereld staat: (bron: De Architect)

 • Daniël

  De reactie van Houtwereld gecombineerd met mijn eerdere reactie maakt het eigenlijk alleen maar erger. Geen tijd stoppen in een beetje deugdelijke journalistiek doet afbreuk aan deze website. Weet iemand een betere? Of kan bouwwereld zichzelf herpakken?

 • Beste Bouwwereld, mijn dank voor jullie -letterlijke – overname van ons nieuwsbericht. Maar zet er de volgende keer s.v.p. wel bij: ‘bron: Houtwereld’. Nogmaals mijn dank!

 • Daniël

  Ik vind het wel jammer dat de tekst op de website vak DOK architecten niet (deels) is gebruikt. Hierin staat namelijk wmb belangrijke informatie:
  “De verschillende gebruikers zijn vanaf het begin af aan bij het ontwerpproces betrokken en zullen naar eigen wens een aantal functies, zoals de buitenschoolse opvang, speellokalen, gymzaal, science-lokaal, keuken, lerarenkamer en het speelplein delen. Het hele gebouw wordt opgetrokken uit duurzaam hout en krijgt daarmee een warme en kindvriendelijke uitstraling. Grote aandacht wordt besteed aan duurzaamheid (met een EPC dat maar liefst een derde lager ligt dan de standaardeisen) en het binnenklimaat, dat in ieder lokaal afzonderlijk geregeld kan worden. Daarnaast komen er zonnepanelen en een met sedum bekleed groen dak.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.