Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

HTS weer in gebruik dankzij oud-studenten

Vorige week opende het voormalige HTS-gebouw aan de Wiltzanghlaan in de Kolenkitbuurt in Amsterdam voor het eerst sinds jaren weer haar deuren. De oude school biedt onderdak aan onder andere een hostel, woonwerkstudio’s voor creatieve talenten, restaurant en galerie en gaat vanaf nu door het leven als WOW.

Oud-studenten

De heropening is een initiatief van stadsdeel West, Bureau Broedplaatsen van de gemeente Amsterdam en ondernemer Sandra Chedi. Kees van Ruyten, oud-HTS-student en bestuurder van de Stichting WOW, gaat het gebouw exploiteren. Ook voormalig HTS-studenten Jasper Stam, Arjan van Ruyven en Michiel Pelt, beiden van MMX architecten, en Luca van der Putten waren betrokken bij de herbestemming.

Transformatie

Het pand is voor ongeveer 300,- euro per vierkante meter getransformeerd. In 2000 was het gebouw aangepast als woonruimte voor asielzoekers. Hierdoor waren er al aparte kamers en sanitaire voorzieningen. Net afgestudeerde kunstenaars kunnen voor maximaal 1 jaar een ruimte huren voor 370,- tot 500,- euro.

Foto’s en video: WOW Amsterdam. Op de facebookpagina van WOW worden regelmatig nieuwe foto’s en berichten geplaatst.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.