Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Huishoudbeurs introduceert duurzame stand

Tijdens de Huishoudbeurs, 9 tot en met 17 februari 2008 in Amsterdam RAI, wordt op het themaplein ‘Puur’ de eerste stand gerealiseerd die uitsluitend gebouwd is met duurzame, milieuvriendelijke materialen.

Alle decorschotten, ondervloeren, zichtvloeren, wanden en afwerking zullen gemaakt worden van duurzame, moderne bouwmaterialen. De meubels en kasten in de stand zijn gemaakt van bamboe, het snelst groeiende materiaal ter wereld.

Energiebesparing
Duurzaamheid is in deze tijd niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Of het nu op gemeentelijk, landelijk of wereldniveau is, overal worden initiatieven ontplooid om milieuvriendelijkheid onder de aandacht van burgers te brengen.

Beursmanager Marjo Wolters van Amsterdam RAI: ‘Er zijn nog maar weinig mensen die niet weten wat het broeikaseffect is, dat de ijstoppen op de polen smelten en dat overheden zich hard maken voor energiebesparing en CO2-reductie. Ook de Huishoudbeurs levert uiteraard graag een bijdrage.’

Spaarlampen
De duurzame stand op de Huishoudbeurs wordt gebouwd door het bedrijf Eco-Logisch in samenwerking met Hollandwood standbouw. Rob Bos van Eco-Logisch: ‘Iedereen wordt opgeroepen om zijn duurzame steentje bij te dragen. Dit kan bijvoorbeeld door scheiding van het huisvuil, het gebruik van spaarlampen, de kachel een graadje lager zetten, goede isolatie van je huis of het gebruik van FSC-houtsoorten.

Maar er zijn veel meer manieren en producten waarmee mensen in en rond het huis of kantoor hun steentje kunnen bijdragen aan een beter milieu en een duurzame samenleving.’

Bron: Nieuwsbank

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.