Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Huisvanu en SMART Collectie in de prijzen

Vorige week werden tijdens manifestatie De Voorsprong prijzen uitgereikt aan de meest innovatieve en energieambitieuze nieuwbouw- en renovatieconcepten voor woningbouw.

Minimale overlast

Huisvanu van Plegt-Vos kreeg van de jury de eerste prijs in de categorie renovatie. Huisvanu is een renovatieconcept waarbij de beleving van de bewoner centraal staat. Zo wordt de overlast van de verbouwing geminimaliseerd door een beperking van het aantal verbouwingsdagen tot 5. In 2012 was het concept ook al genomineerd.

Populaire woningtypen

De SMART Collectie van BAM Woningbouw ontving de eerste prijs in de categorie nieuwbouw. De SMART Collectie is samengesteld na jarenlang marktonderzoek naar de wensen van consumenten. Daaruit zijn drie woningtypen ontwikkeld. Groene Vingers kreeg een aanmoedigingsprijs in de nieuwbouwcategorie. Dit concept behelst behalve een energieneutrale woning ook een kas en een eetbare tuin.

Innovatief opdrachtgeverschap

Woningstichting Bergh kreeg vanwege het project Montferland de prijs voor meest innovatieve opdrachtgever. Alle andere prijswinnaars en een samenvatting van de manifestatie vindt u hier.

Foto: Plegt-Vos

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.