Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Iedere club zijn eigen tribune

Het bedrijf Tribune-bouw, opgezet door Haitsma Beton en LG Architecten biedt sportclubs de mogelijkheid gemakkelijk een tribune te laten bouwen. Veel clubs kunnen geen tribune betalen of zien ze op tegen het laten bouwen of renoveren ervan. Tribune-bouw fungeert als één loket voor het (ver)bouwen van tribunes. Sportclubs kunnen er terecht voor de levering van tribunes, het ontwerp, de bouwvergunning, de montage én de volledige begeleiding van het bouwproces tot en met de ondersteuning van clubs bij geldinzamelingsacties. De eerste tribunes zijn in aanbouw.

Sportclubs moesten tot nu toe zelf de boer op om relevante bouwpartijen, zoals architect en aannemer, te zoeken. Vervolgens moesten die bouwpartners elke tribune telkens opnieuw ontwerpen en engineeren. Dat kan efficiënter en goedkoper, bedachten Haitsma Beton en LG Architecten. Daarom werkt Tribune-bouw met vaste partners voor de constructieve berekeningen en staalconstructies. ”Dat is erg efficiënt en zo kunnen we telkens dezelfde opbouw hanteren. Wij hoeven niet elke keer opnieuw alles door te rekenen en kunnen de tribunes dus goedkoper aanbieden”, zegt Jasper van Lammeren van LG Architecten.

Hoewel het om standaard tribunes gaat, is maatwerk zeker mogelijk. Van Lammeren: “Wij kijken voor het ontwerp naar de gehele context. Daarom is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een tribune in de bestaande bouw te integreren of een spelersdoorgang te creëren. Ook kan er in afwerking gevarieerd worden met bijvoorbeeld plaatmateriaal van reclameborden.” Die flexibiliteit komt tot uitdrukking in de nieuwe tribune voor de club Neptunus-Schiebroek. “Aanvankelijk wilde de club de nieuwe tribune tegenover de kantine situeren, iets wat veel clubs wensen. Wij hebben echter voorgesteld de tribune juist in het bestaande clubgebouw te integreren, zodat bezoekers sneller tussen kantine en tribune kunnen bewegen. Nieuwbouw en bestaande bouw lopen esthetisch in elkaar over. Daardoor oogt het geheel groter en krijgt de club meer uitstraling.”

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.