Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Imtech in duurzame huisvesting


Technisch advies- en installatiebureau Imtech heeft in Eindhoven voor zichzelf een Green Building neergezet. Imtech laat daarmee zien wat door integraal ontwerpen mogelijk is op het gebied van duurzaam bouwen met bestaande bewezen technieken en installaties. De terugverdientijd is daarbij gesteld op 5 jaar en naast een laag energieverbruik speelde de leefbaarheid een heel belangrijke rol.

Bij de berekeningen kwam men uit op een energiereductie van 42% ten opzichte van de Energie Prestatie Norm. De CO2-reductie is berekend op 45% meer dan volgens de EPN. Dat is onder meer bereikt met daglichtsturing en aanwezigheidsdetectie van de verlichting, CO2-gestuurde ventilatie, stralingwarmte door klimaatplafonds en opslag van warmte en koude in de bodem.

De gebouwschil is ingevuld met hsb. De ramen zijn te openen. Aan de buitenkant van de ramen is als extra een vaste ruit aangebracht. Die zorgt er voor dat de weersinvloeden op de ramen gematigder zijn en ramen ook bij harde wind te openen zijn. Ook is er minder warmteverlies, behoeven de houten kozijnen minder onderhoud en wordt de buitenzonwering er door beschermd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.