Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Industriedag in teken Eurocodes

De Industriedag van de Stichting Stapelbouw op 11 april staat in het teken van de naderende implementatie van Eurocodes voor steenachtige constructies en de invloed van Europa op de kwaliteit van gebouwen. Het doel van de bijeenkomst is opgebouwde kennis delen met betrokkenen en participanten uit de stapelbouwwereld.

Leerstoel TU
De Stichting Stapelbouw is het platform voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht op het gebied van de techniek van het stapelen van steenachtige materialen, zowel in de gevel als in de constructie. De Stichting heeft als doel de techniek van het stapelen van steenachtige materialen verder te verbeteren. Daartoe wordt intensief samengewerkt met de oorspronkelijk door de stichting geïnitieerde leerstoel aan de Technische Universiteit Eindhoven, wordt technisch-wetenschappelijk onderzoek gedaan, vindt normeringsoverleg plaats en wordt actief ingezet op kennisverspreiding.

Recent onderzoek
Met het oog op de kennisverspreiding, maar mede om betrokkenheid van de dragende branches te borgen, vindt eens in de twee jaar een symposium plaats in Eindhoven. De doelgroep wordt nu – anders dan voorgaande jaren – naast de eigen achterban tevens gevormd door “stakeholders” van het omliggende veld, zoals NEN, CEN, Betonvereniging, CUR, TU Delft, SBK, etc.

Naast presentaties over de implementatie van de nieuwe Eurocodes en duurzaam bouwen met gestapelde constructies van steenachtig materiaal zal recent onderzoek in het TU Eindhoven laboratorium worden getoond.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.