Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Industriehal rondom kantoorblok

Het hoogste punt is bereikt bij de nieuwbouw van HP Valves, op het High Tech Systems Park in Hengelo. Het bedrijf investeert ruim 10 miljoen euro in een nieuw kantoor en een productieruimte om de gestage groei van het bedrijf te kunnen faciliteren. De bouw van het 13.000 m2 grote complex ligt op schema en wordt eind juli 2016 opgeleverd.

De bouwpartners Plegt-Vos, bct architecten, ingenieurs & adviseurs, Löwik Installatietechniek, Goudstikker-de Vries, Technion  en HP Valves hebben afgelopen week gezamenlijk de vlag gehesen om de mijlpaal te markeren. Het snelle, soepele verloop van de bouw is voor een belangrijk deel te danken aan de vroegtijdige en goede samenwerking van de bouwpartners bij de engineering. In het ontwerptraject is gebruik gemaakt van BIM (Bouw Informatie Modellering) en zijn al vroeg ketenpartners gekozen. Daardoor is het bouwteam erin geslaagd het project in korte tijd productiegereed voor te bereiden.

Bijzondere indeling van de ruimten

De bouw van het hoogwaardige bedrijfspand is gestart in oktober 2015 en wordt eind juli 2016 opgeleverd. Dan staat er een productiehal van 8.800 vierkante meter met 4.200 vierkante meter kantoor verdeeld over drie bouwlagen.

Architect Renzo Parvanello van bct architecten, ingenieurs en adviseurs startte al vroeg in het proces met een bijzondere indeling van de ruimten. Zo wordt de industriehal rondom het transparante, centrale kantoorblok gebouwd. De bijzondere indeling past bij de visie op samenwerking van HP Valves: alle medewerkers, van productie tot voorbereiding en kantoorpersoneel, werken nauw samen om een hoog kwaliteitsniveau te behalen. Het hart van het gebouw is een patio, waardoor er veel daglicht in het centrale deel van het gebouw komt. Tevens kunnen medewerkers er genieten van de buitenlucht.

Speciaal leidingraster ontwikkeld

HP Valves is een moderne en gerenommeerde producent van hogedrukafsluiters en -accessoires die wereldwijd worden toegepast in energiecentrales. Het bedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt en heeft daarom behoefte aan nieuwe huisvesting. Om verdere expansie mogelijk te maken, wordt de productiehal en de kantoren op de groei gebouwd. De hal is door haar grote, vrije overspanning in combinatie met een speciaal ontwikkeld leidingraster onder de vloer flexibel in te delen. Het raster maakt het mogelijk om leidingen gemakkelijk aan te leggen of te veranderen wanneer er machines geplaatst of verplaatst moeten worden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.