Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Ingrijpende modernisatie Amsterdam ArenA


Het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA wordt ingrijpend gemoderniseerd en uitgebreid. Het moet de toegankelijkheid, de routing en de veiligheid van het Hoofdgebouw verbeteren. De hospitality ruimtes worden uitgebreid en krijgen een kwaliteitsimpuls en de installaties van het stadion worden verduurzaamd.

De hospitality ruimtes van het Hoofdgebouw worden vergroot en de kwaliteit van alle voorzieningen zal een grote impuls krijgen. Met een heldere en overzichtelijke logistiek zullen de gebruikers van het Hoofdgebouw van de ArenA zich prettiger kunnen bewegen van en naar de zalen.

Extra liften en roltrappen zijn in het plan opgenomen in een centraal gelegen nieuwe kern in het hart van het gebouw en er komt een inpandige verbinding tussen het hoofdgebouw en entreegebouw. Verkeersgebieden zullen aanzienlijk worden verruimd. De nieuwe hoofdstructuur van het gebouw zorgt ervoor dat de oriëntering gemakkelijker, overzichtelijker en veiliger wordt.

Energielevering
Met deze modernisering van het Hoofdgebouw bereikt de Amsterdam ArenA al de helft van de doelstellingen van een klimaatneutraal stadion in 2015. Zo worden de installatietechnische maatregelen gecombineerd met een nieuw gebouwbeheerssysteem waardoor het monitoren en sturen van de energiestromen voor elke ruimte centraal gebeurt. Met ‘state of the art’ technologie hoeft er minder verwarmd of gekoeld te worden.

Met energiebesparende maatregelen wordt de CO2 –uitstoot gehalveerd. De overblijvende uitstoot wordt gecompenseerd met de nieuwste generatie zonnepanelen op het dak en een eigen wind-molen. De Amsterdam ArenA zal zelfs in dalperiodes energieproducent zijn.

Verpakkingsmaterialen worden gereduceerd, gescheiden en gerecycled. De Amsterdam ArenA zal in 2015 per saldo geen gram CO2 meer uitstoten. De officiële start van de modernisering vandaag zal een aanzienlijke bijdrage leveren aan de uitstraling als hét duurzame visitekaartje van Amsterdam.

Oplevering
Deze modernisering en uitbreiding is het grootste en meest ambitieuze project sinds de opening van het stadion in 1996. De totale investering bedraagt circa € 20 miljoen. In de zomer van 2012 zal het project worden opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.