Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Innovatief bouwproces met FSC hout


Fabrikant Natuhome ontwikkelt een innovatief, duurzaam en creatief bouwproces waarin FSC hout een belangrijke rol speelt. Het proces is goed voor natuur en milieu en creëert een plek waar mensen comfortabel kunnen leven met ruimte, licht én sfeer.

“We zijn bezig met de toekomst”, aldus Jasper J.M. Zwemmer, eigenaar/directeur. “We richten ons op gezond wonen door veel daglichttoetreding en minder straling door doordachte installatietechniek en materiaalgebruik (ook FSC gecertificeerd hout). Er is ook goede ventilatie.”

De fabrikant zegt goedkoper en veel sneller te kunnen bouwen zonder faalkosten. “Extreem energiezuinig, dus goed voor de portemonnee. Er wordt onder meer gebruik gemaakt van cradle to cradle materialen, dus ook op de langere termijn veel beter voor mens, dier en Moeder Aarde.”

Toepassingen
Het bouwproces is toe te passen voor duurzame woon-zorg, woningen, bestaande gebouwen, kantoren, utiliteit, recreatiewoningen en wonen op het water.

Natuhome werkt in heel Nederland en wordt ondersteund door verschillende partners, waaronder Royal Mosa, Philips, Velux, Sita en Desso.

Video
Bekijk een video over dit bouwproces

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.