Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Innovatief golvend glas

De Tsjechische firma Lasvit heeft samen met ontwerper Ross Lovegrove een bijzonder golvend glas ontwikkeld: Lasvit Liquidkristal (LLK). Hoe het glas wordt geproduceerd, is niet precies bekend, maar de ontwerper noemt het ‘hoge precisie warmteoverdracht’.

Vloeistofdynamica

Lovegroves ontwerp is geïnspireerd op vloeiende organische vormen uit de natuur. Lovegrove en producent Lasvit onderzochten aan de hand van vloeistofdynamica de distributie en verdichting van patronen in de natuur. De optische effecten van water zijn vervolgens vertaald in het glasoppervlak. Door de golven lijken de glazen panelen te bewegen en bovendien maakt het licht dat door het glas valt bijzondere patronen.

Toepassing

Lasvit produceert het glas met een speciaal ontwikkeld flexibel malsysteem. Liquidkristal kan worden toegepast als scheidingswand, als isolerende beglazing voor buitengevels, als glazen paviljoens in interieur of in de openbare ruimte. De panelen kunnen worden vastgezet in bouwprofielen of in montagegroeven. Het organische patroon kan zonder tussenbevestiging doorlopen over meerdere panelen. De panelen kunnen worden geleverd in dezelfde kleuren als reguliere glaspanelen. De panelen zijn ook verkrijgbaar in matglas en met een metalen coating. Er kan ook een UV-folie worden toegevoegd aan de glazen panelen. De grootte van de panelen kan variëren van 80 × 80 cm tot 270 x 370 cm.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.