Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Innovaties BIA Beton met zilver bekroond


BIA Beton uit Mill is door drie innovaties in twee jaar tijd in de markt te zetten, tweede geworden met de Rabobank Ondernemersprijs Land van Cuijk & Noord-Limburg 2009.

De jury had lovende woorden voor de manier waarop BIA Beton de laatste jaren innovaties heeft ingebed binnen de organisatie. “In twee jaar tijd drie innovaties succesvol in de markt gezet is niet niks. Het toont lef en durf om financieel risico te lopen in een traditionele markt als de bouw. Mede door gezond ondernemerschap van de drie broers Arts hebben zij de innovaties weten om te zetten van techniek naar commercieel succes.”

Innovaties
BIA Beton produceert in de drie vestigingen in Mill, Waalwijk en Wijchen allerlei typen betonstenen voor het optrekken van muren. Dagelijks gaan zeventig vrachtwagens via de Maas of de weg de fabrieken uit.

Inmiddels is familiebedrijf BIA-beton een gespecialiseerd, toonaangevend, innovatief bedrijf met een uitgebreid assortiment betonstenen en -blokken. “We hebben de laatste tijd veel in the picture gestaan met nieuwe producten, zoals het BIA ECO Blok, BIA lijmblok en het LockBlocksysteem waarmee we blokken beton zonder specie kunnen stapelen en vastklikken.”

Onderscheidend
“Met haar innovatieve producten in een traditionele markt weet Arts zich te onderscheiden. Door goed na te denken over het bouwproces weten de broers Arts verbeteringen voor de klant in nieuwe producten te vertalen.

Hiermee weten ze tegelijkertijd het imago van de betonstenen te verbeteren. Uiteindelijk vertalen hun flexibel productieproces en innovatieve producten zich in een goed renderende onderneming.”

Prijs
Voor de prijs waren vier genomineerden; Machinefabriek Jakom uit Cuijk, Brandweer Opleidings- en Trainings Centrum uit Boxmeer en het Millse BIA Beton. De machinefabriek won de eerste prijs.

Video
Bekijk hier een bedrijfsvideo van BIA Beton, gemaakt ter gelegenheid van de Ondernemersprijs.

Bekijk filmpjes over het LockBlocksysteem. Klik op de video’s om ze groter te bekijken.

  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.