Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving Nederlandse Bouwpluim van start

Deze week is de inschrijving voor de Nederlandse Bouwpluim 2013 gestart. Bouwprojecten waar goed en constructief is samengewerkt, komen in aanmerking voor deze tweejaarlijkse prijs. Juryvoorzitter Eelco Brinkman: “De Nederlandse Bouwpluim is dé erkenning voor degenen die laten zien dat de bouwcultuur echt verandert en een aanmoediging voor anderen om het ook zo te doen.”

De pluim wordt uitgereikt in drie categorieën: burgerlijke en utiliteitsbouw, grond-, weg- en waterbouw en jong talent. Inzendingen voor de eerste twee categorieën moeten voor november 2012 opgeleverd zijn en de oplevering mag niet langer dan drie jaar geleden zijn. Daarnaast moet het project een grote opdracht zijn van minstens 25 miljoen euro.

De categorie jong talent is nieuw en bedoeld om vernieuwing en verjonging in de sector te stimuleren en jonge talenten een podium te geven. Jonge talenten mogen maximaal 40 jaar zijn en moeten worden voorgedragen worden door een ander. Er moet ook een referentieproject beschikbaar zijn waar het jonge talent een belangrijke rol in heeft gespeeld.

De inzendingen worden beoordeeld aan de hand van een aantal criteria: ketenintegratie, duurzame samenwerking, integrale aanpak, klantgericht, open dialoog, commitment en synergie. Inschrijven kan tot 5 oktober op www.bouwpluim.nl. Tijdens het Gala van de Nederlandse bouw, op 6 februari 2012 in de jaarbeurs Utrecht, wordt de Nederlandse Bouwpluim uitgereikt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.