Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving Daylight Award 2016

De inschrijving voor de Daylight Award 2016 is geopend. In september wordt de tweejaarlijkse prijs voor de vijfde keer toegekend aan de beste daglichtarchitectuur.

Optimale toepassing van daglicht

Stichting Living Daylights promoot een optimale toepassing van daglicht in de gebouwde omgeving en vindt dat daglicht altijd een essentieel en prikkelend onderdeel van architectuur, stedenbouw en landschap zou moeten vormen. Met de Daylight Award wil de stichting gerealiseerde projecten waarin het samenspel tussen architectuur en dag- en kunstlicht tot een vernieuwend en vitaliserend gebouwconcept heeft geleid onder de aandacht brengen.

Projecten kunnen in twee categorieën meedingen naar de prijs: Projecten vanaf 1.000 m2 en projecten kleiner dan 1.000 m2. De categorieën worden breed ingezet en kunnen zowel nieuwbouw, renovatie- of transformatieprojecten betreffen van woningen, kantoorgebouwen, boerderijen, kerken, scholen, ziekenhuizen, etc.

Vakkundige jury

Op welke manier is daglicht als discipline meegenomen in het ontwerp? Die vraag vormt het uitgangspunt van de jury in 2016. Alle ingediende projecten worden door een vakkundige jury beoordeeld en na een persoonlijk bezoek worden de uiteindelijke winnaars bepaald.

Rotterdam Centraal

In 2014 kwam als grote winnaar Rotterdam Centraal uit de bus. Projecten kunnen tot 1 juni 2016 worden ingediend. De uitreiking vindt plaats in het najaar in een verrassend daglichtgebouw. Kijk voor alle informatie, voorwaarden voor deelname en aanmelden van projecten op de website van Stichting Living Daylights.

Foto: Gerard Vos, Rotterdam Centraal

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.