Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving Nederlandse Bouwprijs 2013 geopend

De inschrijving voor de Nederlandse Bouwprijs 2013 is gestart. Producten, diensten, processen of projecten die een bijzondere bijdrage hebben geleverd of nog gaan leveren aan de kwaliteit van de bouw komen in aanmerking. De inzending moet uit de periode 2011-2013 stammen en mag een nationaal of internationaal karakter hebben zolang de Nederlandse inbreng duidelijk aanwezig is.

Jong talent in de schijnwerpers

De Nederlandse Bouwprijs wordt iedere twee jaar uitgereikt in verschillende categorieën: gebouwen, bouwmaterialen en systemen, civiele kunstwerken en talent met toekomst. Kandidaten voor de laatste categorie kunnen alleen voorgedragen worden door deelnemers uit de andere drie categorieën.

Duurzaam en bio-based

Bij de beoordeling van de projecten let de jury op het innovatieve karakter en de duurzame uitstraling. Bouwprojecten waarbij de toepassing van BIM tot een aantoonbaar beter resultaat heeft geleid in termen van doorlooptijd, faalkostenreductie en kostenbesparingen, kunnen rekenen op extra waardering, zet zoals inzenders die bio-based bouwen.

Aanmelden kan tot 3 oktober. De Nederlandse Bouwprijs wordt uitgereikt op het Gala van de Nederlandse Bouw op woensdag 6 februari 2013 in Media Plaza in Utrecht.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.