Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving Nederlandse Bouwprijs geopend


De inschrijving voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 is geopend. De Bouwprijs beloont gebouwen, bouwwerken en bouwmaterialen en –systemen die opvallen door creativiteit, inventiviteit en innoverend vermogen. Inschrijven kan tot 7 oktober. De prijsuitreiking is op 9 februari 2011 tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.

De huidige recessie is in de bouwsector pijnlijk voelbaar. Naar het zich laat aanzien moet er een wel heel sterke wind van verandering opsteken, willen de donkere wolken plaats maken voor een stralend licht van economische perspectieven. Ondanks dit gegeven, is de inschrijving voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 van start gegaan. Uiteraard! De bouwsector verdient het prominent over het voetlicht te komen.

Positieve aandacht
De uitreiking van De Nederlandse Bouwprijs op 9 februari 2011 tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw in Utrecht. Het is een uitmuntende gelegenheid om positieve aandacht voor de Nederlandse bouwsector te genereren. En die aandacht verdient de sector. Zeker in deze tijd.

De toekenning van De Nederlandse Bouwprijs bewijst dat de sector constant in ontwikkeling is. Ze behoort tot de Avant Garde als het gaat om creativiteit, inventiviteit, slagkracht en innoverend vermogen. En precies dat zijn de kernkwaliteiten die de Nederlandse Bouwprijs wil belonen.

Inschrijfmodule
De tweejaarlijkse toekenning wil veelzijdig (bouw)talent in Nederland stimuleren en daagt de sector uit om creatieve ideeën en vernieuwende ontwikkelingen over het voetlicht te brengen. Inschrijven gaat online via deze link. Inschrijven kan voor de categorieën Gebouwen, Bouwwerken, Duurzaam integraal ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden en Bouwmaterialen & -systemen.

Nieuwe categorie
‘Talent met toekomst’ is een nieuwe categorie van De Nederlandse Bouwprijs. Elke editie van De Nederlandse Bouwprijs wordt een actueel onderwerp gekoppeld aan de categorie Talent met toekomst speciaal voor studenten en young professionals. Dit jaar is gekozen voor het onderwerp Bio-based bouwen dat uit gaat van het toepassen van groene bouwmaterialen in de bouwwereld.

Let op! Inschrijven voor De Nederlandse Bouwprijs 2011 kan tot 7 oktober aanstaande.

Foto: Geoffroy Magnan

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.