Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving Nederlandse Bouwprijs verlengd tot 1 september

De uiterste inschrijfdatum voor De Nederlandse Bouwprijs is verlengd tot 1 september 2021. De oorspronkelijke einddatum voor inzenden kwam voor een aantal inzenders te vroeg. De jury heeft daarom besloten de inschrijftermijn te verlengen.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Bouwprijs. “Er zitten werkelijk prachtige projecten tussen de aanmeldingen. Mijn jury-collega’s en ik gaan nog een hele klus hebben aan het aanwijzen van de winnaars”. Dat zegt juryvoorzitter prof. dr. Louise Vet. “Duurzaamheid is meer dan het verminderen van CO2-uitstoot. Het omvat ook circulariteit, om grondstoffen te behouden. En voor de leefbaarheid en de noodzakelijke klimaatadaptatie is herstel van biodiversiteit ook cruciaal. Uit de aanmeldingen die tot op dit moment binnen zijn blijkt al dat de bouw zich dit realiseert. Het zijn belangrijke drijfveren bij het realiseren van bouwprojecten”. 

Stimuleren van veelzijdig bouwtalent

De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van Stichting De Nederlandse Bouwprijs, die het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland tot doel heeft. De bouwnijverheid is volop in beweging. Digitale technologieën, alternatieve financieringsvormen en zeker ook de invloed van de eindgebruiker eisen een slagvaardige sector die snel en innovatief inspeelt op ontwikkelingen en wensen.

Criteria People, Planet en Profit

De Nederlandse Bouwprijs speelt actief in op deze ontwikkelingen en is nog meer dan voorheen een maatschappelijk geëngageerde prijs. Het gaat hierbij niet om het bouwwerk of bouwproduct op zich, maar om wat het bijdraagt aan maatschappelijke doelstellingen. Deze bijdrage wordt afgemeten aan de criteria People, Planet en Profit.

Vier categorieën

De inschrijftermijn is verlengd tot 1 september om iedereen in staat te stellen een project aan te melden, binnen een van de vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen, Civiele kunstwerken en Talent met toekomst. 

Uitreiking in februari 2022

Op 10 november presenteert de jury de genomineerden waarna in de tweede week van februari 2022 de winnaars bekend worden gemaakt in de Jaarbeurs te Utrecht. In die week worden daar tevens de vakbeurzen VSK en GEVEL georganiseerd.  Aanmelden kan via www.denederlandsebouwprijs.nl. Daar is ook alle informatie over de Nederlandse Bouwprijs te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.