Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inschrijving NET-Trofee van start

De inschrijving voor de jaarlijkse NET-Trofee (Nationale Energie Toekomst Trofee) is weer van start gegaan. Vanaf nu kunnen gemeenten, bouwbedrijven, woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars zich inschrijven en zo meedingen naar dé landelijke prijs voor energiebewust wonen en werken.

De NET-Trofee wordt jaarlijks toegekend aan een bouw- of verbouwproject dat uitblinkt in een energiezuinige aanpak. Het gaat hierbij om slimme energiezuinige projecten of initiatieven die een bijdrage leveren aan de CO2-reductie.

Onconventionele aanpak
De NET-Trofee past bij uitstek in het programma ‘Schoon en Zuinig’, waarin zeven ministers samenwerken om de CO2-uitstoot terug te dringen. De winnaar van de NET-Trofee ontvangt een kunstwerk en een geldprijs van € 25.000 voor een nieuw energiezuinig project. Bij de NET-Trofee draait het niet alleen om de nieuwste innovatieve technieken, maar ook om vernieuwende projecten.

Voor de jury spelen naast het energiebesparingsresultaat ook brede toepasbaarheid en een onconventionele aanpak een grote rol. Daarnaast telt ondernemerschap: in hoeverre loopt de projectverantwoordelijke voorop met het project?

Inspirerend
Alle projecten die energiezuinige renovatie en bouw stimuleren, komen in aanmerking voor de NET-Trofee. Het winnende project heeft een inspirerende voorbeeldfunctie voor andere organisaties om ook aan de slag te gaan met energiezuinig wonen en werken. In 2008 won de woningbouwcorporatie Oost Flevoland Woondiensten te Biddinghuizen met de duurzame renovatie van 85 woningen.

Bron: SenterNovem

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.