Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Investeringen voorkomen milieustops in bouw

Het Rijk gaat fors investeren om milieustops in de bouw te voorkomen. Minister Cramer van Milieu heeft daarvoor een voorstel gedaan. De ministerraad zal dit voorstel vandaag bekijken.

Luchtkwaliteit
Cramer wil investeren in betere luchtkwaliteit. Zo hoopt het Rijk te voorkomen dat er een verplichte stop komt op bouw- en wegenprojecten. Als er niet geïnvesteerd zou worden, dan zou de ontwikkeling van diverse grote projecten in de knel kunnen komen.

Ook provinciale en lokale overheden gaan investeren. Zij zullen nog eens 400 miljoen euro in maatregelen beleggen. Die maatregelen zijn samengevat in het Nationaal Samenwerkingsprogramma Luchtkwaliteit.

Investering
De investering van in totaal bijna 2 miljard euro zal verdeeld worden in diverse onderdelen. Zo gaat 0,5 miljard euro naar nieuwe subsidies voor roetfilters, schonere automotoren die voldoen aan de hoogste Europese normen en luchtwassers voor pluimveestallen. 625 miljoen euro wordt geïnvesteerd om de doorstroming op de weg te bevorderen en om de vieze lucht bij files te voorkomen.

Bron: MKBnet

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.