Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inzenden Nederlandse Bouwprijs 2017

De jury van De Nederlandse Bouwprijs is op zoek naar bijzondere bouwinitiatieven met hoge innovatiewaarde. Tot 6 oktober kunnen koplopers hun product, dienst, proces of project via de website insturen. De inzendingen worden beoordeeld in de categorieën Gebouwen, Civiele kunstwerken, Bouwmaterialen en – Systemen. Daarnaast wordt Talent met Toekomst bekroond. De prijzen worden op 6 februari 2017 uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw.

Koplopers gezocht

De jury van De Nederlandse Bouwprijs onder voorzitterschap van prof. dr. ir. J.D.M. van Hal, hoogleraar Sustainable Building (Nyenrode) en Sustainable Housing Transformation (TU Delft) legt de inzendingen langs de meetlat van people, planet en profit. De jury let daarnaast op het grensverleggende, innovatieve en verrassende karakter van de inzending. Verrassend kan zijn dat het project via crowdfunding tot stand is gekomen.

Talent met Toekomst

Tijdens het gala wordt ook bekendgemaakt welke young professional de aanmoedigingsprijs Talent met Toekomst in de wacht sleept. De jonge professionals kunnen worden voorgedragen door hun bouwteams. In 2015 ging de prijs naar Marc Koehler en Bas van Loenen voor hun baanbrekende werk in het bouwproces. Op de website van De Nederlandse Bouwprijs staat meer informatie over het aanmelden van young professionals.

Met de Nederlandse Bouwprijs wil de gelijknamige stichting de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw bevorderen en veelzijdig bouwtalent stimuleren. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt op het Gala van de Nederlandse Bouw dat gekoppeld is aan de Bouwbeurs (6 t/m 10 februari 2017 Jaarbeurs in Utrecht).

In 2015 won station Rotterdam Centraal  de Bouwprijs in de categorie ‘Gebouwen’.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.