Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Inzicht in water, over stedelijk waterbeheer


Er is een nieuwe website gericht op stedelijk waterbeheer. Waterinzicht.nl biedt achtergrondinformatie voor projecten die stedelijk waterbeheer in een breder kader plaatsen en oplossingsrichtingen aandragen.

Alle projecten zijn vernieuwend in hun integratie van techniek en vormgeving. De gekozen voorbeelden laten zien dat door integratie van vormgeving, natuurfuncties en techniek concepten te realiseren zijn die resulteren in een aantrekkelijkere leefomgeving en klimaatbestendigheid.

Beleefbare techniek
Hoofdaandachtspunten bij de selectie van de projecten zijn een aantrekkelijke vormgeving en het op zijn minst voor een deel zichtbaar en dus beleefbaar maken van de techniek. Daarnaast heeft OpMaat projecten gekozen waar aan meer dan één van de volgende aspecten aandacht is besteed:
– bovengrondse afvoer
– bufferen
– infiltratie
– klimatisering in en om gebouwen
– hergebruik van water/decentrale zuivering
– spelen
– kunst
– natuurontwikkeling
– energieopwekking uit oppervlaktewater/afvalwater
– participatie
– klimaatbestendigheid

De site is een productie van opMAAT, architectuur, stedenbouw, onderzoek en advies in samenwerking met Madeleine d’ Ersu. Het project is tot stand gekomen met financiële bijdragen van Leven met Water, Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Provincie Zuid Holland, Waternet Amsterdam, Stowa, BAM Vastgoed, Provincie Drenthe en DEPW.

Bron: Duurzaamgebouwd.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.