Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Jonge bouwfysici gezocht voor masterclass

Tijdens de Kennisdag van de Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging (NVBV) daagde Rijksbouwmeester Floris Alkemade de bouwfysici uit om na te denken over thema’s als innovatie, nieuwe architectuur en transformatie. De NVBV heeft de handschoen opgenomen. Samen met het Atelier van de Rijksbouwmeester heeft de NVBV het plan opgevat een masterclass te ontwikkelen, waarin de deelnemers de opdracht krijgen een bouwfysisch ontwerp te maken voor een bestaand gebouw.

De masterclass ‘De Uitdaging’ is niet alleen bedoeld om te bewijzen dat bouwfysici een belangrijke rol in een integrerend ontwerpproces vervullen, maar ook om te oefenen in het ontwikkelen van creatieve, duurzame en toekomstbestendige oplossingen. Tijdens vier bijeenkomsten worden de deelnemers begeleid en gecoacht bij het maken van een bouwfysisch ontwerp voor een bestaand gebouw. Het bouwfysisch domein is daarbij het startpunt. Het ontwerp dient rekening te houden met de architectuur van het gebouw, de functie, het gebruik, de footprint en de relatie met de buitenwereld.

Jonge bouwfysici

De Uitdaging is bedoeld voor jonge bouwfysici met enige werkervaring en zal in september van start gaan. De bijeenkomsten van de masterclass vinden plaats in een kantorencomplex in Den Haag. Tevens is dit het gebouw dat gebruikt wordt als studieobject ter concretisering van de Uitdaging.

De NVBV is nu op zoek naar jonge, enigszins ervaren bouwfysici die de Uitdaging willen aangaan. Op de website van de NVBV is meer informatie over De Uitdaging te vinden. Zie: nvbv.org/de-uitdaging.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.