Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Jumboramen voor cultuurhuis

In cultuurhuis De Klinker in Winschoten zijn eind september vier grote ramen geplaatst. Het grootste raam meet 7,5 bij 2,5 meter en is daarmee volgens architectenbureau atelier PRO een van de grootste ramen van Europa.

Precies werkje

De ramen werden geproduceerd in Oostenrijk en het glas werd geleverd door Saint Gobain. Rollecate stelde de kozijnen samen die door het Zwitserse bedrijf Jansen speciaal op maat werden gemaakt. De ‘jumboruiten’ werden met een speciaal hijstuig geplaatst. Het glas valt binnen een metselwerk kader met een minimum aan stelruimte waardoor plaatsing een precisieoperatie was. De ramen zijn geplaatst in de bibliotheek, foyer, een van de zalen en het café en geven een weids uitzicht over Winschoten. Het gebouw is uitgevoerd door aannemer Rottinghuis. Eind 2014 is de bouwkundige oplevering.

[fotoplayer]

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

3 reacties op “Jumboramen voor cultuurhuis

 • Pierre

  Geldverkwisting.
  Gemeentegelden op dergelijke manieren misbruiken zou aan de kaak moeten worden gesteld. Helaas is dit niet een op zich staand voorbeeld. Binnen de Nederlandse (gemeentelijke) overheden gebeurt dit nog te veel. Was het nu een A1 locatie of een grensoverschrijdende blikvanger…maar een buurthuis in Winschoten of all places.

 • TheoR

  Er zijn prima bedrijven betrokken bij deze prijzige raampjes. Dat zit wel goed. Of het van de grootste van Europa zijn waag ik te betwijfelen. Ik zou ze trouwens kleiner hebben uitgevoerd omdat het uitzicht op Winschoten nogal tegenvalt, zeker op de gefotografeerde woonwijk. Verder valt te melden dat voor dit nieuwe cultuurhuis een ander, nog zeer redelijk gebouw moest wijken. Maar ach, wat zou het, Leon merkt het ook al op: dit nieuwe “mooie” uitzicht op Winschoten wordt uit de belastingruif gefinancierd. Dat er in Winschoten anders en nuttiger zou kunnen worden geïnvesteerd gaat kennelijk voorbij aan de bedenkers van deze glimmende totempaal. Die gokken op eeuwige roem en een standbeeld. Er wonen overigens aardige mensen in Winschoten, met uitzondering van de bestuurders uiteraard want die bewijzen hun stad geen dienst.

 • Leon

  Klinkt als een prijzig klusje. Maar ach, het is een openbaar gebouw dus de gemeenschap betaalt wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.