Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

‘Kabinet schuift milieu- en bouwregels opzij’

Het kabinet wil de huizenbouw en de aanleg van windmolenparken en wegen versnellen en schuift daarom een aantal milieu- en bouwregels tijdelijk opzij. De Volkskrant heeft inzage gekregen in een ‘vertrouwelijk stuk’ waar dat uit blijkt.

In maart kondigde premier Jan Peter Balkenende (CDA) de crisis- en herstelwet aan. De nieuwe maatregelen passen daarin.

Vakantie
De wet wordt nog voor het zomerreces door de ministerraad besproken.

Volgens de krant is afgelopen weken uitvoerig overleg geweest tussen de minister Camiel Eurlings (CDA, Verkeer), Eberhard van der Laan (PvdA, Integratie), Maria van der Hoeven (CDA, Economie), Jacqueline Cramer (PvdA, milieu) en de premier.

Projecten
Door de wet kunnen een aantal projecten versneld worden uitgevoerd: de verdubbeling van het spoor tussen Amsterdam en Almere, de bouw van een bedrijventerrein bij Venlo, de bebouwing van de Zuidplaspolder bij Gouda en de aanleg van zeven wegprojecten, waaronder de verbreding van de A6/A9 tussen Amsterdam en Almere, de A2 bij Maastricht en de A74 bij Venlo.

Het doortrekken van de A4 zal volgens de krant ook worden doorgevoerd. Die snelweg is nooit volledig afgebouwd. Bij Midden Delfland tussen Delft en Schiedam ontbreekt een gedeelte van zeven kilometer, omdat tegenstanders van de snelweg het natuurgebied Midden Delfland willen behouden.

Bron: Elsevier.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.