Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kansen voor Nederlandse bouwbedrijven in Afrika

Nederlandse bouwbedrijven laten grote kansen in Afrika onbenut. Dat meent de Netherlands-African Business Council (NABC), de organisatie die zich inzet voor Nederlandse bedrijven die zakendoen in Afrika.

De meeste landen op het continent met ruim 1.2 miljard inwoners laten gezonde groeicijfers zien. Overal waar je voet zet op het continent zie je bouwactiviteiten. Een aantal grote Nederlandse bouwbedrijven is er al actief. Te denken valt aan BAM, Ballast Nedam en Boskalis. Maar ook diverse mkb-bedrijven zijn er actief in de bouw, architectuur of in de energiesector.

Africa Works! 2019

NABC heeft daarom ‘Future African Cities’ gekozen als thema van Africa Works! 2019. De vierde editie van het grootste op Afrika gerichte zakelijke evenement van de Benelux wordt gehouden op 8 en 9 april in Rotterdam. Diverse Afrikaanse delegaties komen hier om het Nederlandse bedrijfsleven te ontmoeten.

Inspirerende sprekers

Deelnemers horen inspirerende sprekers over Afrika’s eerste stroom-opwekkende afvalcentrale (General Manager Samuel Alemayehu),  het grootste windpark van Afrika (Carlo van Wageningen), en van Rendeavour, het bedrijf dat enorme satellietsteden bouwt in onder andere Nigeria en Kenia. Tevens zijn er inspirerende architecten zoals Reinier de Graaf (Van OMA) en de Zuid-Afrikaan Duzan Doepel (DoepelStrijkers).

De Nederlandse watergezant Henk Ovink adviseert de aanwezigen hoe Afrikaanse steden ook in de toekomst de voeten droog kunnen houden. Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam zal Africa Works! 2019 openen. Peter van Mierlo (CEO van ontwikkelingsbank FMO) en Mr. Sanjeev Gupta (Executive Director van de Africa Finance Corporation) maken deel uit van het finance panel.

Workshops

Na het plenaire gedeelte kunnen de aanwezigen inhoudelijke workshops bij wonen, mee doen aan sectorspecifieke ronde tafels en deelnemen aan gepersonaliseerde matchmaking, waarbij de Nederlandse bedrijven waardevolle contacten op kunnen doen bij de aanwezige delegaties van Afrikaanse overheden en multinationals.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.