Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kansen voor woningbouw naast A12

Rond de A12 bij Utrecht zouden in de toekomst duizenden nieuwe woningen gebouwd kunnen worden. Dat staat in het plan A12 Centraal dat dinsdag naar buiten is gebracht. Het plan is opgesteld door de gemeenten Utrecht, Nieuwegein en Houten, Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de provincie Utrecht.

Stadions en zwembaden
Volgens de plannenmakers kan de A12-zone tussen de knooppunten Oudenrijn en Lunetten bij Utrecht zich de komende decennia ontwikkelen tot een nieuw stedelijk gebied. Er zouden tussen tien- en twintigduizend woningen kunnen verrijzen.

De samenwerkende partners denken dat het gebied bij Utrecht door de aanwezigheid van de A12 veel kansen biedt. Rond de snelweg zou ook ruimte moeten worden ingetekend voor stadions en zwembaden, als de Olympische Spelen in 2028 aan Nederland zouden worden toegewezen.

Toetsing op haalbaarheid
Utrecht en Nieuwegein, die nu nog met de rug tegen elkaar liggen, worden in de plannen met elkaar verbonden. Daardoor wordt ruimte gecreëerd voor een groot aantal woningen. De planvorming bevindt zich nog in een beginstadium. De betrokken partijen hebben de ambitie de woningen te realiseren, maar hun plannen moeten nog worden getoetst op haalbaarheid.

Daarna wordt eventueel een gebiedsontwikkelingsplan opgesteld en heeft er overleg plaats met bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en bewonersorganisaties in het gebied. Als alle plannen doorgaan, kan de A12-zone in 2040 gerealiseerd zijn.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.