Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kees Duijvestein krijgt Duurzaam Lintje

Tijdens ‘Duurzame Dinsdag’ heeft Kees Duijvestein uit handen van minister Jacqueline Cramer een Duurzaam Lintje ontvangen. Duurzame Dinsdag is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duurzame initiatieven worden gepresenteerd en beloond.

Dit jaar werd de 10e editie van Duurzame Dinsdag gehouden. Traditiegetrouw werd dit jaar het Duurzame koffertje, met duurzame initiatieven en projectvoorstellen, aangeboden aan Minister Ter Horst. Nieuw dit jaar was de uitreiking van ‘Duurzame Lintjes’ aan personen die een enorme bijdrage hebben geleverd aan duurzame ontwikkelingen in de samenleving.

Lichtpunt
Ruim 200 personen waren genomineerd, waarvan slechts negen personen het Lintje daadwerkelijk in ontvangst mochten nemen. De jury, onder leiding van oud staatssecretaris drs. Monique de Vries, koos Prof. Ir. Kees Duijvestein, als één van de gelukkigen.

Minister Jacqueline Cramer sprak met veel lof over hem: “Inspirerend en bescheiden pionier op het gebied van duurzaamheid. Hij combineert milieutechnisch ontwerp met veel thema’s waaronder watersystemen, energiesystemen, duurzaamheid en integraal ontwerpen. Een lichtpunt in de technische wereld. Duurzaam denken begint bij het stedenbouwkundige ontwerp. Hij was al bezig met duurzaamheid toen de term nog niet bestond, vanaf de jaren 70.”

Adviseur
Naast zijn leerstoel Milieutechnisch Ontwerpen aan de TU Delft is Prof. Ir. Kees Duijvestein werkzaam als adviseur bij het door hem opgerichte adviesbureau BOOM-Duijvestein (opgericht in 1973). Nu werkt hij als strategisch adviseur bij BuildDesk Benelux.

BuildDesk is een internationaal adviesbureau dat zich bezighoudt met energie-efficiëntie en duurzaamheid in gebouw en omgeving. Een recent project van BuildDesk is het opstellen van “Routekaart naar CO2-neutrale steden” voor onder andere de vooruitstrevende gemeenten Tilburg, Apeldoorn en Heerhugowaard.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.