Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kerkdiensten op zonne-energie

De Petrus Canisiuskerk in Nijmegen genereert sinds kort haar eigen energie. Dit gebeurt dankzij 110 zonnepanelen op het dak van de kerk. Het zonne-energiesysteem werd ontworpen door Greentech Energy met panelen van Centrosolar. Het systeem heeft een vermogen van 27.000 Wattpiek en is daarmee de grootste zonne-energie-installatie op een kerk in Nederland.

De 110 zonnepanelen zijn niet voldoende om helemaal aan de energiebehoefte van de kerk te voldoen. Naar verwachting leveren de panelen 40% van de totale energiebehoefte. Vrijwilligers van de kerk plaatsten de installatie samen met RTP Elektrotechniek. De Petrus Canisiuskerk is aangesloten bij de Groene Kerkenactie, een initiatief waarbinnen kerken milieuontlastende maatregelen met elkaar delen.

Bericht en foto: CENTROSOLAR Benelux BV

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

2 reacties op “Kerkdiensten op zonne-energie

  • Ad van Eijck

    Alle zegen komt van boven!

  • Goede maatregel, 40 % van eigen behoefte voorzien door de zon. Mogelijk dat er nog wat meer rendement te behalen valt met de zon als basis, zoals bijv. daglicht.
    Ook het dak voorzien van een witte dakbedekking had rendement van zone-panelen kunnen vergroten en ook binnenklimaat verbeterd (minder koeling nodig). Waarom niet kijken naar integrale oplossingen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.