Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

KetenKracht: samen de bouw verbeteren

VBI heeft een platform ontwikkeld om gezamenlijk initiatieven te ontplooien die de bouwkolom versterken, versnellen en vernieuwen: KetenKracht. De lancering ervan vond plaats op de eerste dag van de BouwBeurs.

Verschillende partijen uit de bouwkolom worden met het nieuwe platform opgeroepen tot samenwerking. Doel is de slagkracht en efficiency in de bouw vergroten, met pijlers als planning, innovatie en digitalisering. “De bouw verbeteren doe je immers niet alleen”, aldus Dennis Duffels, Hoofd Verkoop & Marketing VBI. “We moeten het met z’n allen doen.”

Planning

Een onderdeel van KetenKracht is het Servicemodel van VBI. “Daarmee willen we ervoor zorgen dat we samen beter plannen. Doel van het Servicemodel is het domino-effect, dat door verschuivingen ontstaat in de bouwketen, terug te dringen. Door met elkaar in gesprek te gaan, creëren we uiteindelijk wederzijdse  leverbetrouwbaarheid waar iedereen bij gebaat is.”

Innovatie

Binnen KetenKracht wil VBI zoveel mogelijk met partners om de tafel om innovatie mogelijk te maken. Niet nieuw voor VBI. Eerder werden al klantpanels georganiseerd. “We toonden daar onze ideeën over hoe de vloer van de toekomst er uit zou kunnen zien. Met de waardevolle input die we uit die sessies kregen, konden we verder.” Maar innovatie werkt twee kanten op. “Partners komen ook bij ons met vraagstukken waarbij we samen tot mooie oplossingen komen. Door die te industrialiseren, zijn ook andere partners hier in de toekomt mee geholpen.”

Digitalisering

Voor integraal samenwerking is dezelfde taal spreken essentieel om in de keten efficiënter te werken en fouten te voorkomen. De efficiëntie volgt uit het feit dat iedereen weet waar informatie te vinden is en hoe informatie moet worden aangeleverd. Binnen KetenKracht is de BIM basis informatieleveringspecificatie (ILS) dan ook leidend. “Digitalisering is geen IT project, maar gaat over communicatie met de middelen van deze tijd. Het biedt kansen voor nieuwe business modellen en samenwerkingen.”

Blijf op de hoogte van het KetenKracht platform via de website van VBI.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.