Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Betonkeurmerk voor duurzaamheid en kwaliteit

De Vereniging van Ondernemers van Betonmortelfabrikanten in Nederland (VOBN) heeft het keurmerk  ‘Beton Bewust’ geïntroduceerd dat garant staat voor kwaliteit en duurzaamheid. Bedrijven die het keurmerk mogen voeren, moeten voldoen aan strenge eisen. Zo worden ze beoordeeld op de betrouwbaarheid van levering, de kwaliteit en betrouwbaarheid van de geleverde betonmortel, de CO2-emissie, de materiaalkringloop en de arbeidsveiligheid.

Alleen bedrijven die op al deze punten aantoonbaar scoren, mogen het Beton Bewust-keurmerk voeren.  Door regelmatige controles wordt erop toegezien dat de verschillende bedrijven aan de eisen van het keurmerk blijven voldoen. Naast het voldoen aan de eisen moeten de VOBN-leden ambitie hebben om het referentieniveau te verbeteren.

De elementen van het Beton Bewust-keurmerk zijn afkomstig van de branchemeetlat, die weer is afgeleid van de duurzaamheidsverklaring die eerder dit jaar door de VOBN-leden is vastgesteld. Daarmee is het nieuwe keurmerk feitelijk de ‘bekroning’ van een branche-breed initiatief voor optimaal evenwicht tussen economische, sociale- en milieubelangen en hebben zij op deze punten ook ambities voor de toekomst.

Meer  informatie over het keurmerk is hier te vinden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.