Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Keurmerk Nederlandse Staalbouw

In aanloop naar de nieuwe norm NEN-EVN komt de Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS) met Keurmerk Nederlandse Staalbouw om staalbouw-opdrachten volgens de nieuwe norm uit te voeren. Momenteel wordt er door het NEN hard gewerkt aan de vervanging en vertaling van de zesdelige serie ‘Het vervaardigen van staalconstructies’.

De nieuwe NEN-EVN 1090 bestaat uit een serie van drie voorschriften, waarbij de EN 1090-1 de algemene eisen voor constructies geeft, de EN 1090-2 de technische eisen voor het vervaardigen van staalconstructies en de EN 1090-3 de technische eisen voor aluminium constructies. De NEN EN 1090-2 zal een grote invloed hebben op de werkzaamheden van opdrachtgevers, ontwerpers, constructiebureaus en straalconstructiebedrijven.

Keurmerk
De SN heeft het keurmerk in het leven geroepen om opdrachtgevers, zoals bouwbdrijven, gemeentewerken en bouwdeinsten Rijkswaterstaat, meer zekerheid te bieden dat staalbouwopdrachten volgende NEN EVN 1090-1 en straks de nieuwe norm worden uitgevoerd. Staalconstructiebedrijven die het keurmerk voeren, werken volgende deze regelgeving.

Ze voldoen aantoonbaar aan hoge eisen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid: de drie pijlers van het keurmerk. Deze bedrijven zijn vooraf zorgvuldig getoetst door onafhankelijke geaccrediteerde instanties zoals DNV, Kiwa, Lloyds en TÜV, onder meer aan de hand van de NEN-EVN 1090-1. Daarna controleren deze instanties jaarlijks of het bedrijf nog steeds aan de Keurmerkvereisten voldoet.

De gecertificeerde bedrijven staan ingeschreven in het register van de Stichting Keurmerk Nederlandse Staalbouw. Op de website van de SNS is een lijst te vinden van bedrijven die op dit moment het Keurmerk dragen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.