Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Keurmerkbouwers bieden zekerheid

Gisteren hebben 72 bouwondernemingen het Keurmerk Klantgericht Bouwen ontvangen. Deze bedrijven scoren beter dan de gemiddelde Nederlandse bouwondernemer als het gaat om klanttevredenheid en het beperken van opleveringsgebreken.

Omdat deze bouwers al hun huizen met een waarborgregeling aanbieden, is de koper verzekerd van afbouw van zijn woning als de bouwer onverhoopt failliet gaat. Het keurmerk is in deze onzekere tijden belangrijk.

Meer tevreden klanten
In 2008 leverden klantgerichte bouwers nieuwe woningen op met gemiddeld 14,8 opleveringsgebreken. Dat is een lichte verbetering is ten opzichte van de jaren daarvoor en het beste resultaat in vier jaar. De gemiddelde Nederlandse bouwer leverde vorig jaar zijn woningen op met 21,9 gebreken.

Consumenten gaven keurmerkbouwers gemiddeld het rapportcijfer 6,6 voor de tevredenheid over de dienstverlening. De Nederlandse bouwer kreeg van zijn klanten vorig jaar gemiddeld een 5,8.

Winnaars oude bekenden
Twee bouwondernemingen die in 2008 excelleerden in dienstverlening en opleveringsprestaties ontvingen een extra prijs. Tot beste Klantgerichte Bouwers 2009 werden uitgeroepen Dijkman Bouw B.V. uit Warnsveld (in de categorie tot 50 koopwoningen) en Bouw- en Handelmaatschappij Adriaan van Erk B.V uit Bergambacht (in de categorie vanaf 50 koopwoningen). Beide bedrijven werden in 2007 ook al tot beste bouwondernemers uitgeroepen.

Kopers en bouwkundigen beoordelen
Kopers geven rapportcijfers voor hun ervaringen met de bouwonderneming in de verkoop-, bouw- en opleveringsfase. Bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis controleren de kwaliteit van opgeleverde woningen en noteren het aantal oplevergebreken. Alleen als bouwondernemers op alle onderdelen bovengemiddeld presteren komen ze in aanmerking voor het Keurmerk Klantgericht Bouwen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.