Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kingspan bouwt scholen in Haïti


In het kinderdorp Bon Repos in Haïti is als gevolg van de aardbeving op 12 januari 2010 veel schade ontstaan. Kingspan Duurzame bouwsystemen en ABB bouwgroep werken aan de herbouw en renovatie van dit kinderdorp.

Geïsoleerde dakpanelen en stalen gordingen
Na de natuurramp werd er ruim 110 miljoen euro ingezameld via giro 555. Bestemming van het geld: het leefbaar maken van de lokale omstandigheden en starten met de herbouw van verwoeste gebouwen en infrastructuur. Voor Kingspan Duurzame Bouwsystemen was dit niet genoeg. Het bedrijf uit Tiel wilde op een meer concrete en tastbare manier bijdragen aan de wederopbouw. Kingspan was dan ook maar wát blij toen ABB Bouwgroep uit Sliedrecht vroeg om geïsoleerde dakpanelen en stalen gordingen voor de nieuwbouw van verschillende schoolgebouwen en een kerkgebouw in het kinderdorp Bon Repos.

Diverse schoolgebouwen
Kingspan Duurzame Bouwsystemen vindt dat maatschappelijke verantwoordelijkheid niet alleen draait om het bedenken, ontwikkelen en creëren van duurzame bouwmaterialen en energiezuinige prefabconcepten. Het bedrijf ondersteunt daarom diverse humane projecten door middel van financiële donaties en levering van geïsoleerde paneelsystemen voor daken, gevels en vloeren. De geplande nieuwbouw in kinderdorp Bon Repos bestaat uit een kleuterschool, een basisschool en een school voor voortgezet onderwijs. Het kerkgebouw is zo ontworpen dat het multifunctioneel inzetbaar is.

De constructie van de verschillende gebouwen wordt opgetrokken uit stalen spanten, die beter bestand zijn tegen aardbevingen en orkanen dan de bestaande betonnen constructies. De eenvoud waarmee de gebouwen te monteren zijn, is van groot belang voor de maatschappelijke integratie van de Haïtiaanse bouwvakkers in deze nieuwbouwprojecten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.