Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kingspan opent catalogus voor BIM

Isolatieplaatfabrikant Kingspan Insulation heeft als een van de eersten van al haar relevante producten een BIM-model gemaakt en stelt die gratis ter beschikking. Zo kunnen energieprestatiegerichte ontwerpen gemaakt worden in BIM, waarbij meteen de isolatiewaarde en -dikte wordt meegenomen.

Met de BIM-modellen van Kingspan kan snel en efficiënt hoogwaardig isolatiemateriaal opgenomen worden in het ontwerpstadium van een gebouw.  Ze bieden ook details over de certificering op het gebied van duurzaamheid.

Prestatiegericht modelleren

In BIM kan ook ontworpen worden met een bepaalde energieprestatie van een gebouw als doel. Dit is het zogenaamde prestatiegericht modelleren. Er kan zo eenvoudig worden bekeken wat de optimale dikte van het isolatiepakket moet zijn, om een bepaalde Rc-waarde van een constructie te bereiken en een zo slank mogelijke constructie te creëren.

Problemen voorkomen tijdens bouw

De kracht van BIM is dat alle relevante informatie op een uniforme manier centraal verzameld en gekoppeld wordt. Door de verzamelde informatie te koppelen wordt gelijk duidelijk waar bepaalde materialen en processen letterlijk en figuurlijk niet op elkaar zullen aansluiten. Doordat dit in het ontwerpproces al duidelijk wordt kan hier meteen actie op worden ondernomen, waardoor problemen tijdens het bouwen vooraf al worden voorkomen.

De BIM bibliotheek met Kingspan-producten is sinds kort gratis te downloaden via www.kingspaninsulation.nl/bim en via de internationale BIM bibliotheek: BIM Object.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.