Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kleinschalig kantoorpand op Zuidas

HANDEL Amsterdam is een kantoorgebouw op de Amsterdamse Zuidas naar een ontwerp van MONK architecten. Het is een kleinschalig kantoorpand bestaande uit drie paviljoens, waar diverse bedrijven gehuisvest zijn. Hiermee is HANDEL een uit de toon vallend kantoorgebouw voor de Zuidas.

Bewust kleinschalig

Het kantoorgebouw bevindt zich in de parkzone aan de zuidzijde van de Fred. Roeskestraat met aan de achterzijde begraafplaats Buitenveldert. De bedrijven die gevestigd zijn in HANDEL zijn allen werkzaam in de financiële sector en kiezen bewust voor kleinschaligheid.

Betonnen schijven

De aorta, die bestaat uit twee taps toelopende betonnen schijven aan de achterzijde van het gebouw, verbindt de verschillende private paviljoens en faciliteert een pantry, vergader- en loungeplekken voor gezamenlijk gebruik. Dit is de plek om elkaar te ontmoeten.

Corian gevelpanelen

De private paviljoens zijn bekleed met Corian gevelpanelen en hebben grote raamopeningen met structurele beglazing. In tegenstelling tot de zakelijke buitenkant, heeft het interieur van de paviljoens een huiselijke sfeer door het gebruik van natuurlijke materialen, zoals de zichtbare gelamineerde houten kolommen en liggers.

Paviljoen van leisteen

Het paviljoen van leisteen, bovenop de parkeergarage, fungeert als hoofdentree en biedt ruimte aan de brasserie die openbaar toegankelijk is en fungeert als een verlengstuk naar de buurt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.