Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kleinste huis ter wereld te koop

Het vermoedelijk kleinste huis ter wereld staat in Londen en is te koop voor 344.000,- euro. Het huis is slechts 13 vierkante meter groot en ligt in de luxe Londense wijk Barnsbury, waar de gemiddelde huizenprijs op 2,3 miljoen euro ligt.

Nieuw interieur

De woning werd onlangs van binnen helemaal opgeknapt. Belegger en ontwikkelaar Schipper Bosch liet daarvoor een ontwerp maken door Dyvik Kahlen Architects. Het interieur werd in Amersfoort gemaakt en opgebouwd door de Timmerwerkplaats. Dit interieur werd vervolgens samen met een nieuw dak en achtermuur naar Londen vervoerd en in het huisje getakeld.

Vijf personen

Directeur van Schipper Bosch Bart Schoonderbeek heeft zelf drie kinderen, en wilde daarom dat het huis ruimte zou bieden aan een gezin met vijf mensen. Zelf maken ze, na de komst van een tweeling, uiteindelijk geen gebruik van de woning. De woning heeft een douche, toilet, slaapkamer, keuken, woonkamer, opbergruimtes en een tuin. In de praktijk komt het er wel op neer dat er op de wc gedoucht moet worden en dat de bovenverdieping alleen bereikbaar is via het aanrecht.

Bedden in de vloer

Omdat elke centimeter telde, werden alle woonelementen verwerkt in de constructie. Het bed zorgt voor extra stabiliteit, de verlichting is in de plafonds geïntegreerd en in de vloer zitten bedden. In het huisje zijn kwalitatief hoogwaardige materialen gebruikt zoals massieve vloerdelen, leer en marmer.

Bekijk hieronder een video van The Telegraph over het huis:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.