Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Komfort bouwt nieuw defensieterrein in Utrecht

Het terrein van de Kromhout Kazerne in Utrecht wordt opnieuw ingericht. Defensie meldde maandag dat het consortium Komfort de klus gaat klaren. Komfort, dat de voordeligste inschrijving deed, is een samenwerkingsverband van onder meer Ballast Nedam, Strukton en ISS Nederland.

Hoofdkwartier
Op het complex in Utrecht worden het hoofdkwartier van het Commando Landstrijdkrachten en nog enkele andere defensieonderdelen gevestigd. Behalve kantoren komen er ook een gezondheidscentrum, sportfaciliteiten, een parkeergarage, legering voor ongeveer honderd medewerkers en een vergadercentrum. Op het terrein komen 2000 tot 3000 defensiemedewerkers te werken.

De gemeente Utrecht zal de verkeersbelasting rond de Kromhout Kazerne gaan monitoren. Mocht het nodig zijn, dan kunnen we de verkeerssituatie altijd aanpassen, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Modern
Behalve de bouw van het complex neemt Komfort ook de instandhouding van het vastgoed en de facilitaire diensten voor een periode van 25 jaar voor zijn rekening. De overeenkomst tussen Defensie en Komfort heeft een waarde van ruim 300 miljoen euro. Volgend voorjaar zullen de bouwactiviteiten starten. De kazerne wordt dan eind 2010 opgeleverd en zal er volgens Defensie uitzien als een modern kantorenpark met een transparante en groene uitstraling.

Op het terrein staan drie rijksmonumenten. De bomvrije wachtruimte, de tamboershut en de brug met de twaalf gaten worden gerestaureerd. Op deze manier wordt volgens Defensie de geschiedenis van de Nieuw Hollandse Waterlinie behouden.

Bron: ANP

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.