Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

KOMO proces-certificaat voor Woningborg

Vorige week ontving Woningborg uit handen van dhr. Scheer van het ministerie van VROM het KOMO proces-certificaat voor bouwplantoetsingen aan het bouwbesluit. Een onafhankelijke certificerende instelling heeft vastgesteld dat de interne procedures en toetsprotocollen van Woningborg voldoen aan de relevante beoordelingsrichtlijn (BRL 5019).

Voordelen bouwplantoetsing
Traditioneel toetsen gemeenten bij de verlening van een bouwvergunning of een bouwplan voldoet aan het Bouwbesluit. Al jaren kampen veel gemeenten echter met een tekort aan gekwalificeerde bouwplantoetsers en inspecteurs, waardoor het helaas soms onvermijdelijk is dat bouwplannen langer in de procedures blijven zitten. De private bouwbesluittoets onder certificaat kan dan ook een belangrijk instrument zijn bij het versnellen van bouwprocedures en het verlagen van de administratieve lastendruk voor het bouwbedrijfsleven.

Een volgens de BRL 5019 getoetst bouwplan geeft zowel de opdrachtgevers als de gemeenten een objectief inzicht in de toetsresultaten en maakt de bouwbesluittoets transparant. Dit leidt tot een hogere kwaliteit van bouwaanvragen en snellere doorlooptijden.

De Woningborg groep
De Woningborg groep is in Nederland marktleider in het verstrekken van waarborgcertificaten voor nieuwbouwkoopwoningen. De organisatie heeft ca. 1.200 aangesloten bouwbedrijven en is gevestigd in Gouda.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.