Ga naar hoofdinhoud
Bouwtechniek

Kopgevels in stalen hulpconstructie


Een boerenschuur in Poortugaal wordt verbouwd tot een hoogwaardig appartementencomplex met een intiem en kleinschalig karakter. Omdat het monument om historische redenen niet volledig mag worden gesloopt, worden de kopgevels gehandhaafd.

Om de kopgevels te kunnen behouden, zijn ze in (tijdelijke) stalen hulpconstructies geplaatst. Vervolgens is alles er tussenuit gesloopt. Het plan van A3 Architecten is verder om het gehele binnenwerk te vernieuwen en af te werken met hoogwaardige materialen. De bestaande kopgevels ondergaan een volledige restauratie en worden daarna aan het nieuwe gedeelte verbonden.

Karakter
Overigens wordt het karakter van de monumentale boerderij bij de verbouw zoveel mogelijk in stand gehouden. Alle nieuwe materialen worden afgestemd op het authentieke karakter van de kopgevels.

Appartementen
‘De Dyckgraaf’ krijgt acht driekamerappartementen. Acht verschillende woningtypes verdeeld over de begane grond en twee verdiepingen. Elk woningtype heeft zijn eigen uitstraling en kenmerken. De woningen variëren in grootte tussen circa 87m2 en 135m2, en zijn voorzien van een badkamer en toilet. De appartementen op de eerste en tweede verdieping hebben, vanwege de schuine kap, meer vierkante meters gebruiksoppervlakte. De twee bovenste appartementen bevatten authentieke elementen en beschikken over een inpandige trap naar de entresol.

Dit project wordt gebouwd door Gebr. Verschoor Bouw- en Aannemingsbedrijf en dit jaar opgeleverd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.